Üniversite sınavlarına hazırlanırken hangi mesleği yapmak istediğime karar veremiyordum. Lisede matematiğim ve sayısal derslerim biraz iyiydi. Yakın çevremin ve ailemin desteği ile sayısal bölümü seçmiştim. Lise son sınıfa geldiğimde kafamda onlarca soru oluşmuştu. Peki, ama hangi mesleği seçmeliyim? Hangi meslek benim için güzel? Acaba iş bulabilir miyim?
Üniversite sınavları gelip çattı. Sınavlara girdim başladım sınav sonuçlarını beklemeye. Sonunda, gecenin bir yarısı açıklandı. Puanım ve sıralamam iyi sayılırdı yaklaşık 60 binlerde idim. Tabii ki tıp ve diş hekimliği gibi güzel sağlık bölümleri tutmuyordu. Gerçeği söylemek gerekirse mühendislik okumaya o zaman iyice karar vermiştim aklımda matematik öğretmenliği de vardı. Ama sonunda mühendislik okumaya karar verdim. Bir sürü mühendislik bölümü var. Aklımda artık tek soru : “Hangi mühendislik?”.
Teknolojinin hızla geliştiği bu yıllarda yeni yeni bir sürü bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları, oyunlar ilgimi çekiyordu. Bunları gerçekten insanlar mı yapıyordu? Acaba bunların içinde neler vardı? Nasıl olurda bu kadar küçük bilgisayarlar, cep telefonları yapılabiliyorlardı. Bunlara yüklenen uygulamalar oyunlar gerçekten güzel şeylerdi. Bir de bazı yapılan uygulamalar bilgisayarlara istediğini yaptırdığın türden. Gerçekten çok güzeldi, bilgisayarı yönetmek ona istediğin şeyleri yazmak, görselleri düzenlemek, hesaplamalar yapmak, tablolar oluşturmak, bilgiler ve veriler kaydedebilmek. Acaba daha fazlası olur muydu? Teknolojide ileri gidebileceğimizi yeni şeyler keşfedebileceğime inanmıştım ya da inandırılmıştım. Merakım daha da artmıştı. Sizce de artık bilgisayar mühendisliği seçmem gerekmiyor muydu? Artık tercih listeme bilgisayar mühendislikleri ile doldurmuştum. Yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni kazanmıştım. Mutlu olmuştum. Tabii ki içimiz biraz buruktu ailemden bayağı uzaklaşacaktım. Ama değeceğini umuyordum. Ne kadar geç anlasakta, kod yazmaya başlamıştım. Bilgisayara hesaplamalar yaptırmaya, onu yönetmeye, anlamaya çalışmaya başlamıştım. Ufak tefek uygulamalar, küçük oyunlar, projeler yapmaya başlamıştım. Bazen kod yazarken oluşan hatalardan sıkılsakta bilgisayar ile işim bitmedi.
Eğer gerçekten bunları seviyorsanız hiç düşünmeden yazın, bu bölümü okuyun derim. Merakınız da varsa… :)
İyi günler,iyi çalışmalar...