Bilgi İşlemde Çalışan Elemanın Bilmesi ve Uygulaması Gerekenler

17 Ağustos 2015 Pazartesi
6


Merhaba;
KodYazan ekibinde ilk makalemi sizlerle paylaşmanın gururunu ve sevinci yaşamaktayım.

Bir bilgi işlem'de çalışan elemanın bilmesi ve uygulaması gereken bir çok detay vardır.Bununla beraber çalıştığı şirkete göre, bilmesi ve uygulaması gerekenler değiştirebilir.Size maddeler halinde açıklayıp yüzeysel olarak bahsetmek istiyorum lütfen eklememi istediğiniz bir yer olursa yorumunuza ekleyiniz.

Dışardan Bağlantı vermek
Bununla alakalı şirketinizin anlaşmalı olduğu bir şirket eleman göndermek yerine iş yerine dışardan bağlanır.TeamViewer,Ammyy ve Alpemix en yaygın programlardır.Hepsi kullanışlı ve basittir.

Destek ve Eğitim Verme
Özellikle devlet kurumlarında çalışıyorsanız mutlaka verdiğiniz eğitimi veya desteği yazılı veya kullanılan otomasyonun içinde ki module açıp bildiriniz.Nedenini açıklamama bile gerek yoktur umarım :)

Anlaşmalı Teknolojik Aletler
Başınızda ki yetkili işin biran evvel çözülmesini ister ama tavsiyem size ait olmayan örneğin bir yazıcı firması anlaşmış şirketiniz, bir yazıcıda problem olduğunda direk anlaşmalı şirkete bildirin yoksa arıza sizin üzerinize kalır.

Teknolojik Aletler
Bakımı geçiktirmeyin ve size aitmiş gibi değerverin yoksa başınızda ki yetkilinin oluşan tüm sorunları sizin yaptığınıza inanır.

Yetkililere Verilen Cevaplar
Burda tek tavsiyem sizin göreviniz olmayan her işi biliyor olduğunuzu yetkililere yansıtmayın :)
Bilmediğiniz hiç bişe yoktur çünkü bilgisayarı siz icat etmişsiniz gibi davranırlar :) bu yüzden "Bilmiyorum" değil "Bunun hakkında daha detaylı bir bilgi alıp size gerekli çözümü söyleyeceğim müdürüm" vb.

Çözüm Arayışı
Mutlaka çevrenizde sizden daha iyi bilen biri vardır, ama bunu tavsiye etmem biraz araştırmacı ruhuna sahip olun.Anlaşmalı şirketleride arayıp destek alabilirsiniz.

Tavsiyeler
Bilgi işlem odasını otobüs durağına çevirmenize gerek yok iş yeriniz büyük bir yerse illa ki işi olmayan biri hep sizin yanınıza gelir sizi meşgül eder bununla beraber zaten siz hep bilgi işlemde son ses müzik ve dizi izlediğiniz zannedilir :)
Bilgi işlem odanızda çayınızı şekerinizi eksik etmeyin rahat olun gerekli materyallerinizi önceden tamamlayın örneğin formatlanmış programları kurulmuş bir bilgisayar mutlaka hazırda dursun.

Şirketteki Bilgisayarları Yönetme 
Bununla alakalı çok program vardır fakat ben size benim kullandığım programları önereceğim sizinde önerilerinizi beklerim.
Radmin ve NerSupport School bunların ip sistemi vb. gibi detayları vardır zamanı gelince bunlarıda bir bir paylaşıcam arkadaşlar.

Lisanslama
Yöneticiler para vermek istemez ama bir sıkıntı çıktığında örneğin devlet para cezası kestiğinde sorumlusu siz olursunuz sadece lisanslama değil durum ne olursa olsun karıyla zararıyla lütfen yöneticinize açıklayınız.

Yedekleme ve Server
Yapılacak işleri mutlaka net bi şekilde öğrenip uygulayın ve eksik materyalleriniz varsa mutlaka tamamlatınız.Firmanın verileri her şeyden önemlidir sizin bir zarar vermeniz gelecek iş hayatınıza mutlaka etkileyecektir.

Takip ve Not
Ufak notlar inanın iş yükünüzü hafifletir.Yaptığınız işlemleri gereken detayları not alınız.



 



yorumlar
64x64

Cengiz

6 Ekim 2016 Perşembe

Hocam teşekkürler çok faydalı olmuş

64x64

Mehmet

29 Aralık 2016 Perşembe

İlk iş günümde bu makaleyle karşılaşmak çok gönül rahatlatıcı :)

64x64

hasan

14 Ocak 2018 Pazar

otellere bılgı ışlem bölümüne başvursak gırebılır mıyız? acaba şart art aranır mı l? yardımcı olabılırmısınız?

64x64

hasan

16 Ocak 2018 Salı

hasan arkadaşıma katılıyorum otellere başvursak sıfırdan ne gıbı koşulları nedır?

64x64

Demet

26 Mayıs 2020 Salı

Çalıştığım şirkette ilkokul mezunu bilgi işlem elemanı var. bence yazık o kadar okul okuyanlara bir hakarettir bu.

64x64

Bora

3 Nisan 2021 Cumartesi

Bir insanin ilkokul mezunu olması o işi yapamayacağı anlamına gelmezki.Böyle düşünmeniz çok kötü bence .

Birde bu okadar okul okuyanlara neden hakakret olsunki.

Yorum yaz