Youtube'da Para Kazanmak

23 Kasım 2015 Pazartesi
1



Başlığı okuyunca şaşırdınız biliyorum :) ama neticede youtube sadece müzik dinleme yeri değildir.
Youtube video paylaşma,izleme,değerlendirme ve para kazanma olarak bakılabilir.Youtube video yüklediğiniz zaman bu videoyu tüm analitik sonuçlarına ulaşa bilirsiniz.Hangi ülkeden daha çok izlenmiş,kaç kez izlenmiş,yaş ortalaması,izlenme süresi,cihazlar vb. gibi detaylı bir yapı vardır.Bununla yetinmeyip kendi sitenize uyum sağlama gibi bir çok özelliği vardır.Dünyanın en önde gelen bu site aynı zamanda paylaşımcılarıyla karını bölüşmektedir.İlk etapta çok kazanamaya bilirsiniz fakat bu işten yat,villa ve araba alanları say say bitmez.Bunu söyleyince hemen hayal kurmayın çünkü Türkiyede Google Adwords reklam veren kaç kişi var bunların kaç tanesi youtube'da çıkıyor ve en önemlisi kaç tanesi sizin videonuzda çıkıyor.
Size burda kanal nasıl açılır video nasıl renderlama vb. anlatmayacağım sadece nasıl videolar paylaşmanızdan bahsedeceğim.Öyle bir video paylaşın ki bu video sadece ülkemizde sınırlı kalmasın mesela Almayada ki türkleri dahil etseniz bile yeterlidir.Kitleniz hep açık olsun.Buda yetmez yapıcağınız video ilgi çekici merak uyandırıcı ve mümkünse kısa 10-15 dk videolar olsun.İmkanız varsa paylaştığınız videoda konuşma olmasın. Böylece dünya çapında yayılmaya imkanınız olur. Bu tarz olaylara dikkat ettikçe zaten deneyimlerle belli başlı kurallarınız oluşur.
Peki bunları yaptınız bir anda izlenme patlamasımı yaşarsınız? Tabi ki hayır. Sosyal medyada paylaşıcak platformlarınız olmalı yanlız takipçilerinizi youtube videolarınız ile bıktırmayın.
Buda yetmez deyip videonuzu eklerken video ile alakalı bütün kelimeleri tag bölümüne giriniz. Böylece sitede arama kısmındanda gelen izleyici mutlaka olucaktır.
Youtube videonuz üstünde yazı yazma özellikleri vardır. Bunları kullanın demem şahsen ben kullanmazdım böylece izleyiciyi rahatsız etmezdim ama video sonuna diğer videolarını koyarak baya kazanım elde edersiniz.

Bu günlük bu kadar daha detaylı ve geniş olarak bu konunyu sizinlerle paylaşmaya devam edeceğim şimdilik kendinize iyi bakın.



yorumlar
64x64

Ekrem

17 Ağustos 2017 Perşembe

Merhabalar,

 

Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.

Sitenizde ( http://www.kodyazan.com/MakaleDetay/1176/markyoutubemarkda-Para-Kazanmak buradan) Youtube hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/youtube) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

 

Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

 

Teşekkürler

Ekrem Yüksel

Marketing Specialist

www.sadeceon.com
marketing@sadeceon.com

Yorum yaz