Wordpress Nedir ?

4 Eylül 2015 Cuma
0

Wordpress, Matt Mullenweg tarafından 2011’li yıllarda yapmış ve zaman içerisinde kullanıcılarının yoğun ilgisiyle kendine özgü bir ekosistem haline gelmiştir.Açık kaynaklı kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılan dünyanın en çok kullanılan blog altyapısı sistemlerinden biridir. Kısa süre içerisinde WordPress altyapısı ile web sitenizi yapabilir ve yazılarınızı yayınlamaya başlayabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olması nedeniyle çok sayıda geliştirici tarafından desteklenip, her geçen gün daha da kolay kullanılabilir, daha gelişmiş özelliklere sahip olmakta olan sağlam bir bloglama sistemidir.

Wordpress kullanmak için Linux tabanlı bir server kurulum yapıp internet üzerinden yüzbinlerce bulup yükleye bilirsiniz.
Kısacası mantık değişmeyen panel üzerine kurmak istediğiniz temaya uyumlu eklentiler kurup hazır bir sistemde paylaşımyapabilirsiniz.Ülkemizde yaygın bir şekilde kullanıldığından bir çok makale çözüm tema vb. bulabilirsiniz.

Kurulum ve yükseltim

WordPress'in en bilinen özelliklerinden olan 5 dakikalık kurulumu, basitliği ve kullanım kolaylığı açısından çok pratik bir konumdadır. Yazılımı en son sürüme yükseltmek kolaydır ve kurulumdan daha kısa bir süre almaktadır.

Eklentiler

WordPress'in birçok eklentisi, yükle/çalıştır mantığıyla işlemektedir. Kendinize göre beğendiğiniz eklentileri WordPress Eklentileri adresinden kolayca sitenize kurabilirsiniz.

Resmi TrWordpress sitesinden daha çok detaya ulaşabilir en son çıkan Wordpress sistemini indirebilirsiniz.

Lider geliştiriciler

Bir sonra ki makalem'de Wordpress kurulum ve temaları hakkında bilgi vereceğim



Yorum yaz