Profesyonellerin Vazgeçilmez Windows XP Sevdası

14 Ağustos 2015 Cuma
0

Microsoft tüm dünyaya artık Windows XP’ye destek vermediğini açıklasa da, buna çok kulak asan yok. Microsoft XP dünyanın vazgeçilmezler listesinde yerine korumakta.

 Hatta ABD Ordusu bile gerekirse üzerine para verip XP kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Bazı kurumsal işletmeler ve devlet kurumları hala XP kullanmaya devam ediyorlar. Yıllardır süre gelen bir alışkanlıktan ziyade tüm alt yapılarını yeni bir Windows sürümüne geçirmenin daha pahalı olabileceğini hesaplayan bu kurumlar arasında ABD Ordusu da var.

Microsoft bu şekilde Windows XP kullanmaya devam eden şirketlerle anlaşma yapmaya ve onlara destek vermeye pek yanaşmıyor. Destek vermek için caydırıcı ve pahalı ödeme planları öne sürerek kurumların yeni Windows sürümlerine geçmelerini sağlamaya çalışıyor. Ancak bu geçiş süreci kurumların büyüklüğüne doğru oranda sancılı veya imkansız olabiliyor. ,

ABD Ordusu da yaptığı bir hesapla kullandığı işletim sistemi olan XP’den yeni bir Windows sürümüne geçmenin çok pahalı olacağını saptamış. Bunun için Microsoft ile 2017 Temmuz ayına kadar 30 milyon dolarlık bir XP destek paketi programına imza atmış.

Özellikle ABD Deniz Kuvvetlerinin tüm istihbarat ve muhabere sistemleri Windows XP tarafından kontrol ediliyor. Bu emektar işletim sistemi askeri alt yapının en ücra köşesinde bile kullanılıyor. Bu yüzden ABD Savunma Bakanlığı ve Microsoft 2017 yılı Temmuz ayına kadar bakım ve destekanlaşması imzalayarak sistemi 2 sene daha yaşatmaya karar vermiş bulunuyorlar.

Kısaca ABD ordusu her ne kadar en gelişmiş ve modern savunma teknolojisine sahip olsa da, silah AR-GE’sine yatırdığı parayı yıllardır bilgisayar alt yapısına yatırmaktan kaçınmış gibi görünüyor.



Yorum yaz