Seo Nedir Neden Gereklidir?

Muhammet Ali
15 Haziran 2015 Pazartesi
7

Bir web siteniz varsa seo sizin için çok önemlidir. Herkes zirveye çıkmak ister işte internet üzerinde zirveye çıkmak ve orda kalmak için SEO denilen kimine göre mantık kimine göre kural gelir aklımıza.

Ülkemizde sadece bu işten para kazanan şirketler vardır. Hatta daha ileri gidip web sitesi olan şirket bir seo uzmanı alarak sitesinin rakiplerine pay vermemek için elinden geleni yapar.

SEO, "arama motoru optimizasyonu" veya "arama motoru optimize edici" için kullanılan bir kısaltmadır.

Web sitesinin arama motorlarına kaydını ve diğer sitelerden bulunduğu kategorisine göre üst sıralara çıkmasını sağlamaktır. 

Seo'nun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla ilgili kitleye ulaştırılmasını sağlamaktır.

 

Seoda önemli olan özgün içerik alıntılara fazla yer vermemek ve googlenin istediği şekilde web sitesinin kodlamasını yapmak.

 

Mesela Php bir script kullanılan web sitesinde url adresleri orjinalde index.php diye görünür. Mesela "Örnek Konu Başlığı " şeklinde bir konu açtık sitede linki index.php?id=1 şeklinde google bu tarz linkleri sevmez . Önerilen link şekliyse site.com/id/konu-basligi yada /konu-basligi.html şeklinde olan Limklerdir.

 

Sitenin Güncel olması , sürekli içerik güncellenmesi lazım , sürekli tanıtımının yapılması da önemlidir. Bunun için sosyal medya , Toplist siteleri veya google reklamları ve diğer reklam şirketleri kullanılabilir. 

 

Site Haritası da bir web sitesi için olmazsa olmazdır. Google Botları ilk önce bu site haritalarını indexler(bünyesine kayıt eder).

Yani kısaca seo google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmayı sağlamak için yapılan işler bütünlüğüne verilen çalışma olarak da adlandırılabilir.

Seo Neden Gereklidir;

- Anahtar kelimelerinizde üst sıralarda yer almak
- Ziyaretçi sayısını arttırmak
- Siteniz üzerinden sağlanan geri dönüşleri yükseltmek
- Sitenizin maddi ve manevi değerlerini korumak
- Marka bilinirliğini yükseltmek
- Hedef kitleniz ile siteniz arasındaki güveni korumak
- Reklam performansınızı yükseltmek



yorumlar
64x64

Ekrem

4 Ağustos 2017 Cuma

Merhabalar,

 

Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.

Sitenizde (http://www.kodyazan.com/MakaleDetay/1063/Seo-Nedir-Neden-Gereklidir buradan) seo hizmetlerimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/Tags/seo-paketleri) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

 

Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

 

Teşekkürler

Ekrem Yüksel

Marketing Specialist

www.sadeceon.com
marketing@sadeceon.com

64x64

Taksim Nakliyat

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Taksim Nakliyat şirketi olarak web sitemize dediğiniz şeyleri uyguladım. Teşekkürler.

64x64

Emin

15 Ocak 2019 Salı

burdan aldığım bilgiler sayesinde maltepe evden eve nakliyat web siteme uyguladım. Ve faydasını gerçekten gördüm.. çok teşekkür ederim.

64x64

Taksim Nakliyat

18 Ocak 2019 Cuma

Seo olmassa web sitelerimiz google sayfalarında görüntülenemezdi doğru gerçekten çok faydalı bir makale olmuş dediklerinizi aynen Kavacık nakliyat web sayfama uyguladım.

64x64

maltepe nakliyat firmaları

9 Mart 2019 Cumartesi

Maltepe Nakliyat Firmaları

Maltepe Nakliyat Firmaları

Maltepe İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan elit insanların yaşadığı kesim olarak bilinmektedir. Her ne şekilde olursa olsun gerek şehirlerarası, gerekse de şehir için taşımacılık konusunda birçok nakliyat firmasına ev sahipliği yapan önemli yerleşkelerden birisidir. Ancak evini taşıyacak olan kişiler bu firmaların arasında işini düzgün yapanı ve uygun fiyatlı şehirler arası nakliyat  olmasına dikkat etmektedir. Maalesef işini iyi yapmayanların sayısı da bir hayli fazla olunca insanlar Maltepe nakliyat firmaları arasında adeta ince bir mekik dokuyorlar.

Bizi Tercih Etmeniz İçin Çok Nedeniniz Var

64x64

Ankara ambarı

29 Eylül 2019 Pazar

Ankara ambarı konulu siteme kattığınız katkı için teşekkür ederim.Makalelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

64x64

nar nakliyat

27 Nisan 2021 Salı

https://istanbulnarnakliyat.com

Yorum yaz